Islander | Youthpass Plus koolitus Küprosel
Rahvusvahelised noorteprojektid ja teavitustöö. International youth projects for islanders.
noorsootöö, mtü, islander, rahvusvahelised projektid, noorteprojektid, noortevahetus, koolitused, youth, projects, ngo, estislander, noored, saaremaa, saared, islands, international.
3332
post-template-default,single,single-post,postid-3332,single-format-standard,edgt-cpt-2.1,mikado-core-2.1,ajax_fade,page_not_loaded,,homa-ver-3.3, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive

Youthpass Plus koolitus Küprosel

Napilt enne, kui riigipiirid koroonaviiruse tõttu suleti, õnnetus Islanderil käia kolme esindajaga Küprosel koolitusel. Koolituse sisuks oli EL Youthpass sertifikaat, selleks vajalikud oskused ja kehtivus. Nädal aega koolitust möödus suvituslinnas Larnacas kiiresti ja huvitavalt, osalejaid oli kokku 30 kaheksast erinevast riigist – lisaks Eestile ka Tšehhist, Leedust, Kreekast, Rumeeniast, Slovakkiast, Bulgaariast ja Itaaliast. Porjekti rahastajaks oli EL- i programm Erasmus+ Key Action 1 (Mobility of Youth Workers. Youth Workers’ Training & Networking) ning koolitust viis läbi hea koostööpartner SEAL Cyprus.

MTÜ Islanderi poolt osalesid kooitusel meie juht Ingrid ning Marten ja Aleksander. Annamegi neile nüüd sõna ja allpool saate lugeda kogemusest nende pilgu läbi.

“Kui me Küprosele jõudsime ei osanud me väga midagi ette arvata, mis nüüd toimuma hakkab. Alguses oli veider tunne, sest me ei tundnud kedagi, aga eesmärk oligi uusi tutvusi saada. Peale tutvustusi mängisime igasugu mänge, et üksteisest rohkem teada saada. Kõik koolitused, mis läbi viidi, olid mõeldud enesearenguks ja koostööarenguks, mille läbi saime teistest osalejatest rohkem teada.

Olid ka rahvusõhtud, kus iga riiki esindavad osalejad pakkusid midagi omapärast enda riigist süüa ja juua. Saime maitsta väga palju erinevaid ja huvitavaid asju. Meil läks veel nii hästi, et päev peale meie saabumist tuli ka teine grupp inimesi omakorda erinevatest riikidest enda koolitusele ning nad olid nii lahked, et kutsusid meie grupi ka enda rahvusõhtule, kus leidus veelgi huvitavaid sööke ja jooke.

Koolituste kõrvalt anti ka väga palju vaba aega, et ringi uurida, rannas olla või mida iganes teha tahtsime. Koolitused ei olnud ka nagu koolitunnid, kus ainult mõtled sellele, et millal ometi vahetund on ja millal süüa saab. Koolitused olid lõbusad ja väga hästi kokku pandud. Õppisime väga palju ennast arendama ja teistega inimestega koostööd tegema. Kõige rohkem õppisime kindlasti kuidas teistega suhelda ja sellega arendasime ka enda inglise keele oskust.

Parim osa tervest sellest kogemusest oli avastada, kui lihtsasti me saime uusi sõpru. Leidsime koheselt teiste osalejatega palju ühiseid huvialasid, millest üks oli kindlasti lauamängude mängimine, mida me tegime iga õhtu ja vaba hetk. Kõik osalejad olid hästi toredad ja valmis kohe kõiges kaasa lööma, mis tegi seal olemise hästi mugavaks ja lõbusaks.

Kindlasti soovitame kõigile seda imelist võimalust minna uurima teisi riike ja saama endale uusi tutvusi. Eriti hea on minna siis, kui ei tea mida hetkel eluga edasi teha, kas siis kooli minna või tööle või mida veel. Teises riigis olles äkki meeldib antud riik nii väga, et plaanidki sinna kooli või tööle minna.”

Loe lisaks projekti kodulehelt ja Facebookist.